'CINGULA JE MUTNA OPCIJA'

Habuš objasnio Varaždincima zašto da glasuju za njega

28.05.2013 u 17:28

Bionic
Reading

Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS za varaždinskog gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Goran Habuš pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare građane da mu u drugom krugu izbora daju podršku budući da on predstavlja opciju koja želi ovaj grad voditi pošteno, odgovorno i transparentno.

Habuš je istaknuo da se preko nezavisnog kandidata Marijana Cingule nudi 'mutna' i nejasna opcija odnosno pokušaj HDZ-a da na 'mala vrata' uđe u izvršnu vlast i da vlada Varaždinom.

Ocijenio je da je to na neki način HDZ-u i uspjelo budući da je njihova lista u prvom krugu uspjela osvojiti šest mandata što predstavlja značajan pomak u broju vijećnika u odnosu na protekli saziv gradskog vijeća.

Habuš ujedno opasnom smatra nedavnu izjavu nezavisnog kandidata Cingule, kojeg podržava HDZ, koji je, po Habuševim riječima, aktualnu državnu vlast nazvao okupatorskom.

Aktualni gradonačelnik kaže da takve izjave ne pridonose dobrom odnosu sa središnjom vlašću.

'Ukoliko Cingula dođe na čelo grada Varaždina, takve bi izjave mogle značiti izostanak pomoći s nacionalne razine i zaustavljanje pojedinih projekata koji se bez pomoći države ne mogu realizirati', ističe Habuš.

Habuš je ujedno pozvao birače, koji su u prvom krugu svoje povjerenje dali nezavisnim listama Zlatana Avara i Roberta Podolnjaka i Hrvatskim laburistima, da u drugom krugu daju povjerenje njemu, budući da između programa koalicije i spomenutih lista ima dosta dodirnih točaka.

Istaknuo je da je obavljen prvi krug razgovora s predstavnicima nezavisnih lista i s 'laburistima' i da dogovori idu u pozitivnom smjeru.

Aktualni zamjenik gradonačelnika i SDP-ov kandidat za novi mandat na toj funkciji Vjeran Radelić istaknuo je nedavnu izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da je za HDZ važnije 'osvojiti' Varaždin nego neke druge gradove u Hrvatskoj budući da HDZ već dugo nije vladao u baroknom gradu.

Radelić je zaključio da bi se dolaskom HDZ-a na vlast u Varaždinu ponovno 'vratila' politika pogodovanja krupnom kapitalu od kojeg bi koristi imalo par obitelji nasuprot politici koja želi realizirati niz projekata u interesu Varaždina i Varaždinaca a koju zastupa koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS.