DRUGI IZBORNI KRUG

Bandić: Nemam se s kime sučeliti

25.05.2013 u 14:48

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da će u predizbornoj kampanji, kojom se natječe za novi mandat na čelu hrvatske metropole, potrošiti do 100.000 kuna u utrci za gradonačelnika te 700.000 kuna za svoju listu za Gradsku skupštinu

Bandić je to rekao na Cvjetnom trgu, odgovarajući na novinarski upit je li predao izvješće o troškovima izborne kampanje, s obzirom da je danas zadnji dan da to učini. Kazao je i da on kao gradonačelnik pored zagrebačkih problema ne brine toliko tome, već da su za financiranje kampanje i izvješćivanje zaduženi ljudi iz njegova izbornog stožera

'Vodim grad Zagreb već 13 godina, drugu izvršnu funkciju u zemlji i nemojte me podcjenjivati', poručio je Bandić.

'Gradonačelnik ne predaje izvješće, ne trošim, novce nemam ni kampanje', dodao je, napominjući da je izvješće jučer potpisao i vjeruje da je ono već predano.

Novinare je pozvao da za troškove kampanje upitaju njegove protukandidate za koje je ustvrdio da su potrošili tri do četiri puta više od dopuštenoga, a da se o tome ne izvještava.

'Da sam ja to napravio bio bih na dnevnicima. No, želim im sve dobro i ne bih više o tome', kazao je Bandić.

Novinarima je kazao i kako ne misli ništa mijenjati u kampanji za drugi izborni krug, da je o sučeljavanju (s protukandidatima) rekao sve što ima, ustvrdivši da se 'nema s kime sučeliti'.

'Sučeljavam se sa zagrebačkim i problemima svojih sugrađana posljednjih 13 godina svaki dan. Nek se sučeljavaju svak sa sobom', poručio je Bandić, odbacivši tvrdnje da izbjegava sučeljavanja.

Bandić je na Cvjetnom trgu podržao preventivnu akciju ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva. Akciju je organizirala Udruga CRO-ILCO, obilježavajući 30. obljetnicu rada, želeći informirati građane o ranom otkrivanju raka uz simboličnu humanitarnu prodaju perunika - hrvatskog nacionalnog cvijeta. Bandić je tom prilikom pozvao građane da daju dobrovoljne priloge za tu akciju, kao i za zakladu za moždani udar te za pse vodiče i mobilitet.