U DUBROVNIKU

Priveden kandidat Hrvatskih laburista

Bionic
Reading

Kandidat Hrvatskih laburista - Stranke rada Matko Bupić je priveden zbog napada na novinara Dubrovnik Pressa Davora Mladošića, piše Dubrovački vjesnik

'Kada sam ga htio slikati gurnuo mi je aparat u lice, a ekipa oko njega koja je bila u alkoholiziranom stanju mi je prijetila', komentirao je Davor Mladošić koji je dao izjavu policiji.

Dubrovački vjesnik piše da je nekoliko novinara došlo uzeti izjavu o rezultatima lokalnih izbora od Bupića. Bušić je nasrnuo na Mladošića kada ga je htio fotografirati.

'Rekao je da će se odmah vratiti, čim zbroji nekakve podatke. Tako je i bilo. Jedna novinarka je kazala da će uzeti njegovu izjavu i da ide odmah u eter, pa sam i ja uključila svoj diktafon. Nakon toga ga je jedan od novinara zamolio da ga fotografira, na što je on poludio', kazala je jedna od novinarki koja je svjedočila napadu te dodala kako je Bupić 'urlao' na Mladošića kako je prije nekoliko dana pisao protiv njega, a sad bi ga fotografirao.

Tada je netko od prisutnih mladića nasrnuo na Bupića. 'Počeli su se raspravljati, ljudi su ih razdvajali, ali Bupićevi su suradnici i dalje nasrtali', rekla je novinarka i dodala da kada su pokušali otići s mjesta događaja, netko od mladića je rekao da pričekaju kako bi vidjeli 'što vozi'. Nakon toga su nazvali policiju.

'Davao sam izjavu - komentar izbornih rezultata novinarima Radio Raguse i Radio Lausa - kada mi je sa strane prišao novinar Davor Mladošić s namjerom da me fotografira. Rekao sam mu da to ne čini i rukom poklopio objektiv njegova fotoaparata. S novinarima kojima sam davao izjavu malo sam se izmaknuo u stranu i nastavio razgovor. Kratko nakon toga Mladošić je bio uporan u namjeri fotografiranja, a društvo iz mog izbornog stožera reklo mu je, s obzirom da sam mu rekao što o toj namjeri mislim, da se skloni u stranu i ne smeta kolegama u radu. No on je i dalje bio uporan, a kolege iz stožera su stali ispred njega ne dopuštajući mu fotografiranje. Po završetku intervjua s radio-novinarima pojavila su se dvojica policajaca i rekli mi kako me je Mladošič prijavio zbog fizičkog napada na njega te da bih trebao dati izjavu u policijskoj postaji. Stoga sam samoinicijativno došao do Villa Palme da dam izjavu, a u pratnji su stigli brojni kolege i prijatelji', rekao je Bupić.

Matko Bupić je na izborima za gradonačelnika dobio 14,25 posto glasova te se smjestio na treće mjesto, iza kandidata HNS-a i HDZ-a.

FIJASKO LABURISTA NA IZBORIMA

Iako predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar spada među najpopularnije političare, na ovim izborima ta stranka nije polučila zapaženije rezultate, a u Zagrebu je doživjela pravi fijasko. Kandidat za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić dobio je samo 1,96 posto glasova, a lista nije uspjela ući ni u zagrebačku skupštinu. Vukšić je, istina, tijekom cijele predizborne utrke bio poprilično realan te nije očekivao dobar rezultat, no nadao se da će kandidati iz njegove stranke barem sudjelovati u radu skupštine. Iako su na izborima uspjeli pokriti 170 općina i gradova sa svojim listama i istaknuti 48 kandidata za načelnike, gradonačelnike i župane, nigdje nisu osvojili vlast.

Laburisti su 'upali' u 12 županijskih skupština, no čak ni u Međimurskoj županiji, gdje je nositelj liste bio Lesar, nisu postigli zapaženiji rezultat.

Iako je u tri godine postojanja ova mlada stranka postigla zapaženiji rezultat na parlamentarnim izborima, Lesar će ipak morati mijenjati strategiju ako želi zavladati na lokalnoj razini i stvarno se nametnuti kao jaka treća opcija u Hrvatskoj, piše Večernji list