PLUS U KAMPANJI?

Bivši predsjednik Mesić podržat će Rajka Ostojića

16.05.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Osim Gorana Bare, na današnjem završnom predizbornom skupu Rajka Ostojića, SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, nastupit će još jedan zanimljiv gost, bivši predsjednik Stjepan Mesić. I on će doći podržati ministra zdravlja u njegovom pokušaju da u nedjelju uđe u drugi izborni krug, a onda i pobijedi aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, piše Novi list

'Točno je, nastupit ću i dati potporu Ostojiću u utrci za gradonačelnika u gradu koji će biti jedna od metropola u EU. Zoran Milanović mi je predložio da dođem i ja sam se odazvao', rekao je Novom listu Mesić koji je od veljače 2010. u mirovini. No čini se da mu nedostaje politička borba i predizborne kampanje jer žali što ga nisu zvali još neki izborni kandidati.

'Očekivao sam i da će me neki drugi zvati, poput HNS-a ili Tatjane Holjevac, ali nisu. Podržao bih i njih da su me se sjetili', ističe predsjednik Republike u dva mandata. Mesić upozorava da se njegova potpora Ostojiću ne može tumačiti kao gesta uperena protiv Bandića.

'Tko zna, možda će me i Bandić zvati. I njega bih podržao. Ali u tome da se promijeni', ironičan je Mesić.

U vodstvu SDP-a očigledno smatraju da bi Mesić mogao pomoći Ostojiću u finišu kampanje. Svojedobno je Mesić bio vrlo popularan u Hrvatskoj, njegov je predsjednički rejting bio približno jednak kao sada Josipovićev. Pitanje je, međutim, može li Mesić danas privući birače kao u vrijeme kad je bio na svojem političkom vrhuncu. Neovisno o Mesićevu angažmanu, u SDP-u procjenjuju da, unatoč suprotnom dojmu u javnosti, Ostojić još uvijek ima šansi izaći kao izborni pobjednik.

'Situacija ipak nije tako crna, kako su sugerirale neke ankete. Vjerujemo da će Ostojić ući u drugi krug koji će zapravo biti referendum o Bandiću. Kad Ostojić i Bandić stanu jedan uz drugog, pokazat će se koliko je naš kandidat superioran i to bi moglo presuditi kod odlučivanja birača', kazao je visoki SDP-ov dužnosnik.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.