Hrvatska TEŠKO IMOVINSKO STANJE (?)

Bačić nezaposlen, a država traži 5,1 milijun kuna

  • Autor: V. Brkulj
  • 6.12.2010 16:28:53
  • 6.12.2010 15:59:39

Bivši pomoćnik ministra obrane i bivši državni tajnik u MUP-u Ivo Bačić, koji je danas nepravomoćno osuđen u aferi kamioni na dvije godine zatvora uz dodatak da mora državi vratiti polovicu od 10,2 milijuna kuna i pripadajuće kamate trenutačno je - nezaposlen

Kako smo već pisali, Bačić je, zajedno s ministrom Berislavom Rončevićem, proglašen krivim, a za slučaj da presuda postane u izrečenom obliku i pravomoćna, Bačiću će poseban problem predstavljati činjenica da imovina koju posjeduje nije dostatna za vraćanje dugova.

Usto, Bačić je od početka kolovoza ove godine bez prihoda, jer je ušao u kategoriju nezaposlenih što nam je potvrdio njegov odvjetnik Ivo Farčić.

Naime, Vlada je Bačića s mjesta državnog tajnika smijenila početkom kolovoza 2009. godine, a on je nakon toga još punih godinu dana primao naknadu od MUP-a. Kako nam je pojašnjeno u MUP-u Bačiću je temeljem odluke Kadrovske komisije Vlade RH prestalo korištenje pravo na naknadu nakon prestanka obnašanja dužnosti, a s datumom 3. kolovoza 2010. zaključena mu je i radna knjižica.

Bačić je po struci diplomirani inženjer građevine, a na posljednje prijavljenom radnom mjestu primao je plaću od 17.343,80 kuna. Danas, ako ne prima nikakvu naknadu od Zavoda za zapošljavanje, živi na supruginih 4.200 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još