GRADONAČELNICA KNINA

Ukinula darove za djecu, a sebi povećala plaću

Bionic
Reading

Kriza uzima svoj danak i u gradu Kninu baš u vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana. Zbog navodno prazne blagajne gradska uprava odlučila je prekinuti dugogodišnju tradiciju dodjele dječjih darova za svetog Nikolu , ali kako bi se pokazali milostivima, Grad će osigurati novac za kupnju dostavnog automobila dječjem vrtiću Cvrčak

Isto tako ove godine nema organiziranog dočeka Nove godine na središnjem gradskom trgu niti prigodnih izložbi i koncerata u povodu božićno-novogodišnjih blagdana.

Međutim, koliko je stvarno blagajna prazna - jer upravo u ovo vrijeme krize i recesije Josipa Rimac, kninska gradonačelnica, diže svoju plaću sa 16.297 kuna bruto na, zamislite, 25.132 kune pod obrazloženjem da je imala najmanju plaću gradonačelnice u Hrvatskoj, piše Dalmacija news

'Ovo je samo usklađivanje sa Zakonom. Sve ove godine gradonačelnik grada Knina i župan su imali najmanje plaće u Lijepoj našoj, posebno u odnosu na kolege', kazala je Josipa Rimac.

Svoj blagoslov na povećanje koeficijenta sa 3,52 na 5,27 dalo je i Gradsko vijeće Knina, a osim nje veću plaću imat će i njeni zamjenici. Točnije, umjesto dosadašnjih 13. 565 kuna bruto dogradonačelnici će dobivati 21.206 kuna mjesečno.