BOŽIĆNI SAJAM U DUBROVNIKU:

Sveti Niko i oldtajmeri u điru Stradunom

05.12.2010 u 14:51

Bionic
Reading

Miris i duh Božića sve se više uvlače u dubrovačke ulice i kantune. U grad Svetog Vlaha danas je stigao njegov kolega Sveti Nikola, a sa sobom je na Stradun doveo i 30-ak oldtajmera. Sve je uvertira u božićni sajam koji će trajati do Sveta tri kralja

Prostor klaustra Samostana sv. Klare postao je domaćinom ovogodišnjeg božićnog sajma. Tridesetak izlagača s raznovrsnom suvenirskom i prigodnom blagdanskom ponudom, dekori, slastice, dječji radovi, tradicionalne kolende, Sv. Nikola i Djed Božićnjak i njegov kutak za fotografiranje, Visia 5D sa svojim projekcijama i kino predstave s prigodnim filmovima uljepšat će blagdanske dane Dubrovčanima i njihovim gostima.

Kolačiće i slastice, kuhano vino, bruštulani mjenduli tradicionalne dubrovačke slastice - kontonjata, mantala, prikle, hrostule i druge delicije samo su dio ponude sajma. Oni stariji danas su razgledali tridesetak oldtajmera parkiranih na Stradunu, dok su maleni u klaustru samostana dočekali Svetog Nikolu i Krampusa.

Predstavu Nika i Krampusa osim malenih s velikim zanimanjem pogledao je i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Tko zna, možda je Svetog Nika zamolio da mu podari gradonačelničku fotelju.

Oldtajmeri i Sv. Niko samo su uvertira u program ovogodišnjeg božićnog sajma kojem neće nedostajati čestitarske pjesme i dobre zabave. Tako Dubrovčane i njihove goste očekuje Torta party, događaj u kojemu sudjelovanjem kroz donaciju torti, kolača i slatkiša dubrovački hoteli, ugostiteljski objekti, slastičarnice te medijske kuće daju slastice koje se prodaju, uz namjenu prihoda u humanitarne svrhe, a održat će se u subotu, 11. prosinca.

Za cijelo vrijeme sajma kao svojevrsna animacija za djecu angažiran je kostimirani Djed Božićnjak, udruga Nazbilj izvodi svoj program Bajka o Djedu Mrazu 19. prosinca, Moto Mrazovi – Moto klub Libertas Riders ulazi u grad i dijeli djeci slatkiše 26. prosinca.

Animacijom osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada Dubrovnika i okolice pružena je mogućnost najmlađima za sudjelovanje na ovom sajmu putem dodjele štanda za prodaju njihovih rukotvorina i poklona s blagdanskom tematikom, kao i mogućnost izvođenja prigodnih programa - recitala, igrokaza i skladbi.