INICIJATIVA ZA SPAS

Viseći most u Trilju opasan za pješake

03.12.2010 u 17:29

Bionic
Reading

Malo je visećih mostova na Cetini, u 105-kilometarskom tomu te rijeke od izvora do ušća, poput onog u Gradu Trilju koji predstavlja i turističku atrakciju

Taj je objekt prilično nesiguran za promet pješaka, a problem je i u tome što na njegovim spojevima na obalama rijeke nije postavljen odgovarajući prometni znak o opasnosti prijelaza, pa je inicijativu za njegovu sanaciju zbog sigurnosnih razloga pokrenuo ogranak HSP-a Trilja.

O tom je problemu raspravljalo i Gradsko vijeće Trilja koje je donijelo odluku kako će se most obnoviti. No radovi još nisu počeli na tom objektu, pa je triljski ogranak HSP-a sadašnjoj vlasti Grada Trilja uputio oštru kritiku.

'Osjećamo se dužnima da građanima Trilja damo potrebne informacije o stanju visećeg mosta u njihovu gradu te o mogućoj sanaciji objekta. Informacije koje smo dobili od triljske aktualne gradske vlasti, čiji predstavnici još nisu izašli na teren kako bi osmislili projekt sanacije…', kaže se u priopćenju triljskih 'pravaša', upozoravajući kako 'viseći most preko Cetine predstavlja veliku opasnost za sve korisnike odnosno ljude koji se njime služe.