Hrvatska OSIGURAN NOVAC

Vraćaju se rodilišta u Imotski i Makarsku

  • Autor: Jure Divić
  • 3.12.2010 13:40:04
  • 3.12.2010 11:49:36

Iako je ministar Milinović u jednim dnevnim novinama izjavio da neće podleći pritiscima iz Imotskog, Makarska, Sinj i Imotski ipak bi ponovo mogli imati rodilište

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije koje je predvodio župan Ante Sanader s gradonačelnicima Makarske, Imotskog i Sinja održalo je sastanak s čelnim ljudima Ministarstva zdravstva, koji su obećali rješavanje problema zatvorenih rodilišta u Dalmaciji.

Ministarstvo će riješiti problem petnaestak primalja kojima ugovori istječu 31. prosinca ove godine. Pet primalja ostvarilo je uvjete za mirovinu, tri bi se vratile u sustav domova zdravlja, a njih desetak preuzeo bi splitski KBC. Po riječima dožupana Luke Brčića koji je i predsjednik Upravnog vijeća županijskog doma zdravlja, Ministarstvo zdravstva osiguralo je novac za rekonstrukciju i uređenje rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj.

Trenutno se izrađuje projektna dokumentacija, a nakon rekonstrukcije i nabavke potrebne opreme rodilišta bi trebala profunkcionirati do polovine 2011.godine.

Najveći problem zbog kojeg je i došlo do ukidanja rodilišta, stručni kadar, riješio bi se uz pomoć KBC-a Split.

Za pomoć svom rodilištu Imoćani su organizirali humanitarnu večer 'Imota u Lisinskom' koja će se održati 7. prosinca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još