Hrvatska ŠTEDLJIVI ŠEF DRŽAVNOG FONDA

Mladineo kupio stan za 300 tisuća eura

Vinko Mladineo je prošle godine kupio stan za 300 tisuća eura, no onaj u kojem je prije stanovao nije prodao, doznaje Večernji list

Predsjednik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je nedavno pritvoren zbog sumnje da je preko Fimi medije izvukao iz Fonda šest milijuna kuna, kupio je stan u novogradnji na Medveščaku, elitnom dijelu Zagreba, od stotinjak kvadrata za 300 tisuća eura.

Astronomsku cijenu kvadrata u toj zgradi opravdava vrhunska oprema: zgrada ima ventilirajuću fasadu, stolariju i obloge od ariša. U stanove su ugrađeni hrastovi parketi, keramičke pločice A-klase, rolete s elektropodizačima, videoportafoni s funkcijom videonadzora, a kuhinje, kupaonice i zatvorene terase imaju podno grijanje, piše Večernjak.

Mladineo je prošle godine kupio taj stan, ali još nije upisao vlasništvo u zemljišnim knjigama niti je prodao stan u kojemu je dotad živio u Ulici grada Vukovara. Mladineo je od svoje plaće, osim kupnje stana, uspio uštedjeti. Prošle mu je godine bilo provaljeno u stan u Vukovarskoj te iz sefa odneseno pola milijuna kuna u raznim valutama, što je prijavio policiji.

Iako je Mladineo osumnjičen u slučaju Fimi media, USKOK bi mogao istražiti i provođenje sanacije odlagališta u Obrovcu, Vranjicu, ali i poslovanje s plastičnom ambalažom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još