KAKVA ŠTEDNJA

Josipović kupuje zastave za 200 tisuća kuna

02.12.2010 u 07:59

Bionic
Reading

Ured predsjednika Ive Josipovića raspisao je natječaj za nabavu i isporuku zastava u vrijednosti od 200.000 kuna, piše Novi list. Prema informacijama koje su dobili iz Ureda, Pantovčak planira nabaviti četrdesetak velikih državnih zastava te 'odgovarajući broj auto i stolnih zastavica za konkretan posjet'

Novi list piše da hrvatskih zastava Ivi Josipoviću, zasad, ne nedostaje, jer je u objavljenom natječaju riječ isključivo o zastavama stranih država.

'Javni natječaj objavljen je za nabavu zastava koje Ured predsjednika tradicionalno postavlja, u znak dobrodošlice, prilikom službenih posjeta stranih predsjednika. Isto je uobičajen protokolarni čin i u drugim zemljama koje tako dočekuju i našeg predsjednika', objasnili su u izjavi Novom listu predsjednikovi suradnici.

O kojim se sve zemljama radi, nisu željeli otkriti, jer se 'konkretni državni posjeti ne mogu objaviti toliko unaprijed'.

Ovo je prvi natječaj za nabavu zastava u Josipovićevu mandatu. Dosad je Pantovčak, otkad na njemu stoluje Josipović, javnim natječajem nabavljao svježe rezano cvijeće i veći broj različitih vrsta odlikovanja.