POVJERENSTVO ODLUČILO

Bianca Matković vraćena u Sabor

01.12.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Jednoglasno, bez rasprave, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo izglasalo je ponovnu aktivaciju saborskog mandata Biance Matković. Na taj način od saborskih klupa se oprostio njen zamjenik Krešimir Ćosić

Na početku sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva njegov predsjednik, HDZ-ov Damir Sesvečan, podsjetio je da je Vlada 19. studenoga Biancu Matković razriješila dužnosti državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva te da je ona već 22. studenoga podnijela zahtjev za aktivaciju mandata, koji je, prema odredbi o roku od osam dana, aktiviran jučer.

Odluku da joj se aktivira mandat Povjerenstvo je donijelo jednoglasno i uz članove HDZ-a, iako je prije samo nekoliko mjeseci HDZ-ov Vladimir Šeks govorio da se Matković ne može vratiti u Sabor, a ako je vjerovati Sanaderovim riječima, navodno joj je i prijetio da će joj zagorčati život.

Iako se spekuliralo da bi Matković mogla biti jedan od Sanaderovih spavača, iz njenih krugova to je opovrgnuto. Naime, prema informacijama koje su do novinara stigle prije 20-ak dana, Matković nema namjeru rušiti većinu u Saboru te će ostati članica HDZ-a i kao članica Kluba zastupnika HDZ-a podupirati Vladu.