SVEUČILIŠTE COLUMBIA

Europski povjerenik Fuele podržao Sanadera

01.12.2010 u 09:40

Bionic
Reading

Ivo Sanader počeo je izvršavati svoje radne obaveze na Harrimanovom institutu Sveučilišta Columbia u New Yorku, a na prvom predavanju ugostio je, piše Večernji list, povjerenika za proširenje Europske unije Stefana Fuelea. Na pitanje Večernjakove novinarke prati li što se događa u RH dok je u SAD-u, Sanader se nasmijao i dobacio da bi na Fakultetu političkih znanosti mogli uvesti smjer proučavanja kako se sve medijski progonilo bivšeg premijera

Ivo Sanader je bio moderator predavanja na kojem je Stefan Fuele pred šezdesetak studenata, profesora i diplomata naglasio da članstvo u EU svakoj novoj zemlji donosi bolju sigurnost i mogućnosti gospodarskog napretka te je poručio da će 'ispunjavanje uvjeta i ulazak Hrvatske u punopravno članstvo biti poticaj cijeloj regiji'.

Večernjak javlja i da Stefan Fuele i Harrimanov institut nisu željeli komentirati napise u hrvatskom tisku o aferama u kojima se spominje Sanader.

Dan ranije Sanader je došao poslušati predavanje dr. Ive Banca o temi odnosa Tita i Brežnjeva te krizi u vrijeme Hrvatskoga proljeća 1971.

Dopisnica Večernjeg lista iz New Yorka piše i da na Harrimanovom institutu vlada neka vrsta zavjeta šutnje o Sanaderu. Vodeći ljudi instituta rekli su da nisu raspoloženi za razgovor jer se 'u hrvatskom tisku negativno pisalo o odluci Sveučilišta Columbia da angažiraju Sanadera', što ih je iznenadilo, ali i uvrijedilo.