Hrvatska GRADI SE POSLOVNO CARSTVO

Odbačena prijava protiv Rena Sinovčića

  • Autor: Ana Bubić
  • 1.12.2010 8:38:14
  • 1.12.2010 7:42:25

Općinsko državno odvjetništvo iz Zadra 3. studenoga ove godine donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv Rena Sinovčića i T.D. VOX d.o.o. Zadar zbog kaznenog djela protupravne gradnje, koju je podnijela Uprava za inspekcijske poslove - Područni ured Zadar

'Tijekom operativne obrade ove kaznene prijave utvrđeno je da je u konkretnom slučaju prijavljenik još prije početka gradnje poslovne zgrade ishodio svu potrebnu dokumentaciju za gradnju osim potvrde glavnog projekta te da je prije početka gradnje nadležnom Upravnom tijelu podnio zahtjev za izmjenom i dopunom lokacijske dozvole odnosno izdavanja potvrde na glavni projekt. Osim toga, građevinska inspekcija pregled dotične građevine obavila je dana 14. rujna i tada utvrdila da prijavljenik posjeduje svu potrebnu dokumentaciju osim potvrde na glavni projekt, ali da je još 9. veljače podnio zahtjev za izdavanje navedene potvrde, koju mu je Upravni odjel za provedbu dokumenata izdao 6. listopada, slijedom čega je Uprava za inspekcijske poslove 7. listopada 2010. svojim zaključkom obustavila postupak izvršenja svojeg rješenja kojim je investitoru naređeno uklanjanje objekta pa smo upravo na temelju tako utvrđenog činjeničnog stanja donijeli rješenje o odbačaju kaznene prijave', objasnila je Marijana Stipić, općinska državna odvjetnica u Zadru.

Podsjetimo, početkom rujna građevinska inspekcija je zatvorila gradilište na kojem Reno Sinovčić gradi poslovnu zgradu u neposrednoj blizini trgovačkog centra Kaufland u Zadru. Tada su utvrdili da je Sinovčić nekoliko mjeseci gradio bez potvrde glavnog projekta. Zbog toga je protiv njega bila podignuta i kaznena prijava, ali je početkom ovoga mjeseca odbačena. Sada, kada su odbačene prijave, nastavit će se i radovi na poslovnoj zgradi koja će se prostirati na gotovo 4.000 četvornih metara. U njoj bi se, prema nagađanjima, trebali smjestiti svi mediji koji su u vlasništvu Rena Sinovčića - televizija Vox, dnevnik Vox Glas Zadra, tjednik Zadarski regional te internetski portal Vox.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još