JADRANKA KOSOR UZVRAĆA

'Žao mi je što Milanović tako malo zna'

29.11.2010 u 14:00

Bionic
Reading

'Meni je žao zbog toga što Milanović tako malo zna, uostalom nedavno je rekao da ga ekonomija uopće ne zanima', tim je riječima u ponedjeljak premijerka Jadranka Kosor komentirala izjavu oporbenog čelnika da rast BDP-a od 0,2 posto ne znači izlazak iz recesije, već nastavak duboke depresije. Osvrnula se i na mogući ulazak guvernera HNB-a u politiku

Premijerka je prilikom dodjele 59 automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima prve skupine istaknula da je ponašanje Zorana Milanovića već viđeno, no smatra da je zabrinjavajuće to da ga prve naznake izlaska iz krize nimalo ne vesele.

Kosor tvrdi da kritike upućuje vođa oporbe koji je u vrijeme izglasavanja proračuna u Saboru formalizirao 'kukuriku koaliciju' u Kastvu, pokazavši time, prema riječima predsjednice Vlade, neodgovornost. 'Kritike nas neće izvući iz krize niti će pokrenuti ijedan projekt', zaključila je Kosor i pozvala na zajedništvo.

Rohatinski HSLS-ov kandidat za premijera?

Premijerku Kosor nimalo ne zabrinjavaju glasine o tome da HSLS pregovara s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim o budućoj političkoj suradnji. 'Rohatinski je demantirao te navode', kratko je rekla Kosor, iako sam guverner u medijima nije jasno potvrdio ni demantirao svoje premijerske ambicije.