SNJEŽNA IDILA

Čarobni Varaždin pokriven bijelim pokrivačem

28.11.2010 u 23:32

Bionic
Reading

Pad temperatura praćen snijegom izazvao je nemale probleme u prometu tijekom vikenda na izmaku, no ipak je teško ostati hladan na prekrasne fotografije bijelim pokrivačem prekrivenog Varaždina, Gorskog kotara i Like

Detaljni izvještaj HAK-a o stanju na cestama kao i dvije fotogalerije koje smo pripremili samo za vaše zadovoljstvo možete pronaći u nastavku.

Zbog snijega, mjestimice gustog, uvedeni su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i na sjeverozapadu zemlje, javio je Hrvatski autoklub u 22.50 sati.

Ledena kiša koja pada na širem karlovačkom području, dionici autoceste A1 od tunela Mala Kapela do čvora Gospić i na dionici A6 Rijeka - Zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo, dodatno otežava promet.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Dalmaciji, Istri, na širem riječkom području te ponegdje u unutrašnjosti i Slavoniji.

Zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama važi na sljedećim autocestama i cestama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: A2, Zagreb - Macelj (u punom profilu), A3, od čvora Jankomir do GP Bregana, A6 Rijeka - Zagreb, od čvora Bosiljevo do čvora Kikovica.


Isti uvjeti su i na A7, od čvora Matulji do GP Rupa, na više državnih cesta u Lici i u Gorskom kotaru te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u riječkom zaleđu na području općina Viškovo, Klana, Matulji, Kastav, Lovran, Mošćenička Draga i Opatija i u zaleđu Novog Vinodolskog.

Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kampprikolicama, motocikle).

Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika otkazane su trajektne linije na relaciji: Sućuraj - Drvenik, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Vis - Split - Vis i Sumartin - Makarska - Sumartin, te katamaran na relaciji: Vis - Split, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Split - Bol - Jelsa i Korčula - Hvar - Split - Korčula.