UKLONJEN OTPAD

Oćišćene uvale Prapratno, Zamali i Trstenik

27.11.2010 u 17:32

Bionic
Reading

Pelješke uvale Trstenik, Zamali i Prapratno u cijelosti su očišćene od smeća koje je prošlog vikenda nanijelo more zbog jakog juga

U uvali Zaglavak očišćeno je podmorje, a kopno čisti tvrtka Kosijer iz Molunata. Do kraja dana uklonit će se brana koja pregrađuje uvalu, a čim se završi čišćenje, tvrtka Kosijer će očistiti smeće s područja Dingački škoj, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na ostalim područjima komunalne tvrtke peljeških općina prikupljaju smeće s obale, na Lastovu čiste i djelatnici Parka prirode, a na Mljetu i djelatnici Nacionalnog parka.

Jučer je tvrtka Dubina inženjering iz Splita u suradnji s tvrtkom CIAN uz pomoć dizalice i mreže prikupila oko osam prostornih metara plutajućeg smeća unutar brane u uvali Zaglavak. Pregledom morskog dna uočene su manje količine uglavnom plastičnog otpada u samom kraju uvale.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučer je prekinuto čišćenje podmorja, a djelatnici tvrtke Kosijer nastavili su čistiti obalu i uz pomoć rovokopača.