Hrvatska GLAS NARODA

Biste li vi prijavili nasilnika?

Biste li prijavili zlostavljača i jeste li se susreli s nasiljem nad ženama u svojoj okolini, pitanja su koja smo postavili građanima te dobili zanimljive odgovore

O nasilju nad ženama ne treba šutjeti, jer svakih 15 minuta jedna je žena u Hrvatskoj zlostavljana. Možda upravo u ovom trenutku vaš susjed, o kojem ne znate puno, ali je uvijek srdačan i dobronamjeran, tuče svoju suprugu, ili vaš rođak upućuje salve uvreda svojoj djevojci, a inače je tako dobar i tih.

Nasilnike nije uvijek lako prepoznati, no masnice i krikove jest. Građani s kojima smo razgovarali složno tvrde da bi prijavili nasilje. Neki od njih i jesu.

Više pogledajte u videoprilogu.

Priključite se akciji tportala


Akcijom '1 lajk - 1 glas protiv nasilja nad ženama', tportal osigurava dodatna financijska sredstva Autonomnoj ženskoj kući te omogućuje besplatno preuzimanje pjesme 'Ako ima nekog iznad nas'. Pjesmu možete preslušati i preuzeti s ove adrese.

Vlasnicima blogova i web stranica, tportal omogućuje postavljanje pripadajućih humanitarnih benera na vlastite stranice. Benere i pjesmu 'Ako ima nekog iznad nas' možete preuzeti s ove adrese.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još