NOVA AKVIZICIJA

Sanader platio grobnicu 93 tisuće eura?!

26.11.2010 u 09:47

Bionic
Reading

Famozna grobnica na Mirogoju, najnovija akvizicija Ive Sanadera, koštala ga je čak 93 tisuće eura. Grobnica ima devet grobnih mjesta, a nalazi se u najelitnijem dijelu Mirogoja, blizu groba Franje Tuđmana

Lokaciju grobnog mjesta i cijenu koju je Sanader za njega izdvojio Večernjem je listu otkrio jedan zaposlenik Gradskih groblja. Otkrio je i da je grobnica bila u vlasništvu Zrinka Ogreste koji ju je prodao za 55 tisuća eura, da bi je Sanader od preprodavača kupio za 93 tisuće eura.

Direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić nije ni potvrdila ni opovrgnula informaciju da su Sanaderovi platili grobnicu 93.000 eura. 'Iako sam svjesna da se grobnice naveliko prodaju preko oglasnika, grobna se mjesta ne bi smjela prodavati. Ona se mogu samo ustupiti, jer nisu ničije vlasništvo. Prodaje se samo oprema na grobu', rekla je Ljerka Ćosić.

Nova 'nekretnina' Ive Sanadera izgleda skromno. Zasad je to tek grobno mjesto, betonirana raka, a ne grobnica. 'To vam izgleda tako jer su radovi započeli tek ljetos. Kad se uredi i nadgrobni dio, prizor će biti posve drukčiji', kaže sugovornik Večernjaka te dodaje da je cijena realna jer je riječ o najelitnijem dijelu Mirogoja, sedam grobnih mjesta od posljednjeg počivališta utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana.