Hrvatska RUŠI STANDARD

HSS protiv proračuna Grada Zagreba za 2011.

Klub zastupnika zagrebačke organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) neće podržati gradski proračun za 2011. jer je on bez nade za građane grada Zagreba a njegovi prijedlozi ušteda na prijevozu i vrtićima direktno udaraju socijalno najosjetljivije i najmlađi naraštaj, priopćeno je iz te stranke

U gradskom HSS-u smatraju da je predloženi proračun štetan, odnosno da ruši postojeći standard i kvalitetu života građana te "ponovno pokazuje odsustvo industrijske razvojne politike, nedostatak restrukturiranja industrije i neodgovarajuće gospodarenje gradskim poslovnim prostorima".

Na rashodovnoj strani proračuna nema vidljivih ušteda u energiji iako HSS godinama upozorava da su mnoge kotlovnice u predškolskim i školskim objektima dotrajale i energetski nisko učinkovite, ističu zagrebački HSS-ovci.

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja u HSS-u smatraju da se ulaže u izrade projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko pravnih sporova ali da izostaje realizacija projekata.

HSS se slaže da se potpore vrhunskom sportu smanje ali traže objašnjene zašto je ta stavka u potpunosti nestala iz proračuna.

Traže i objašnjene prihoda od dividenda temeljem udjela grada u dionicama u sveučilišnoj bolnici kao i prihoda od najma skladišnog prostora. HSS traži i objašnjene vidnog povećanja sredstava za zakladu Zajednički put, o čijem dosadašnjem radu nisu ništa čuli.

Nepotrebnim u HSS-u smatraju financiranje tjednika Zagreb.hr "koji je u ekspanziji internetskih portala i sličnih publikacija koje se besplatno dijele po gradu postao suvišan i nepotreban".

"Proračun pokazuje nedostatak proaktivnosti ali i sposobnosti financijskog upravljanja gradom, neadekvatno upravljanje imovinom grada i dovodi u pitanje kvalitetu života naših građana što ne možemo dopustiti", zaključuju u gradskoj organizaciji HSS-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još