PUNI DŽEPOVI BIVŠEG PREMIJERA

Sanader kupio poslovni prostor za 900 tisuća eura

25.11.2010 u 08:45

Bionic
Reading

Imovinska kartica Ive Sanadera ne prestaje podizati prašinu. Još jedna od nelogičnih stavki za čovjeka kojemu su se prihodi drastično smanjili nakon stavke na premijersku dužnost jest i kupnja poslovnog prostora vrijednog čak 900 tisuća eura, kako piše Večernji list

Tek dva mjeseca nakon što je u srpnju 2009. napustio politiku, Sanader osniva tvrtku Alia savjetovanje d.o.o. te za nju kupuje poslovni prostor od 336 metara četvornih u novogradnji na elitnoj lokaciji u širem središtu grada, u Šarengradskoj 1. Sanader je izjavio kako je poslovni penthouse kupljen kreditom u Zagrebačkoj banci, no u imovinskoj kartici zaduženja nije spomenuto, a teško je za vjerovati da bi banka dala kredit tvrtkama koje su tek osnovane.

U imovinskoj kartici koja je jučer stigla u Sabor Sanader je naveo suvlasništvo u tvrtkama Alia savjetovanje (udio od 47,5 posto), Perbujac (udio od 47,5 posto) te vlasništvo od 95 posto u tvrtki Prima Cons., registriranoj u Innsbrucku. Novost je i grobno mjesto koje je bivši premijer kupio na Mirogoju.

Iako je usporedbom stare i nove imovinske kartice jasno da Sanader nije prodavao svoje prijašnje nekretnine, njegova je imovina rasla.

Direktor u tvrtkama Alia savjetovanje i Prebujac jest Steven Vatroslav Brkich, bivši Sanaderov savjetnik kojega je angažirao 2005. koji je do tada bio stručni suradnik u Ministarstvu vanjskih poslova, piše Večernjak.