Hrvatska PUNI DŽEPOVI BIVŠEG PREMIJERA

Sanader kupio poslovni prostor za 900 tisuća eura

Imovinska kartica Ive Sanadera ne prestaje podizati prašinu. Još jedna od nelogičnih stavki za čovjeka kojemu su se prihodi drastično smanjili nakon stavke na premijersku dužnost jest i kupnja poslovnog prostora vrijednog čak 900 tisuća eura, kako piše Večernji list

Tek dva mjeseca nakon što je u srpnju 2009. napustio politiku, Sanader osniva tvrtku Alia savjetovanje d.o.o. te za nju kupuje poslovni prostor od 336 metara četvornih u novogradnji na elitnoj lokaciji u širem središtu grada, u Šarengradskoj 1. Sanader je izjavio kako je poslovni penthouse kupljen kreditom u Zagrebačkoj banci, no u imovinskoj kartici zaduženja nije spomenuto, a teško je za vjerovati da bi banka dala kredit tvrtkama koje su tek osnovane.

U imovinskoj kartici koja je jučer stigla u Sabor Sanader je naveo suvlasništvo u tvrtkama Alia savjetovanje (udio od 47,5 posto), Perbujac (udio od 47,5 posto) te vlasništvo od 95 posto u tvrtki Prima Cons., registriranoj u Innsbrucku. Novost je i grobno mjesto koje je bivši premijer kupio na Mirogoju.

Iako je usporedbom stare i nove imovinske kartice jasno da Sanader nije prodavao svoje prijašnje nekretnine, njegova je imovina rasla.

Direktor u tvrtkama Alia savjetovanje i Prebujac jest Steven Vatroslav Brkich, bivši Sanaderov savjetnik kojega je angažirao 2005. koji je do tada bio stručni suradnik u Ministarstvu vanjskih poslova, piše Večernjak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još