Hrvatska DRŽAVA SE PRAVI GLUHA

Lučki radnici i špediteri već treći tjedan prosvjeduju

  • Autor: tportal.hr
  • 16.2.2009 13:52:34
  • 16.2.2009 13:40:22

Prosvjedu radnika Luke d. d, malih otpremnika i prijevoznika, koji traje već treći tjedan, danas su se s pedesetak šlepera i kamiona pridružili i članovi udruga cestovnih prijevoznika

Trebalo im je gotovo sat vremena da prijeđu put dug desetak kilometara, od Sjeverne luke Solinskom cestom na solinsku obilaznicu i Ulicom Domovinskog rata natrag do polazišta. Nisu željeli blokirati grad pod Marjanom, ali od toga neće prezati ako im se ne izađe u susret i ukine odluka kojom su sve granične carinske ispostave dužne robu za carinjenje uputiti na CI Dugopolje, izvještava Slobodna Dalmacija.

Najavili su tako da će od 2. ožujka izaći u prosvjed sa svim tehničkim i ljudskim kapacitetima sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.
Iako su uporni u svojim prosvjedima, oni još nisu polučili nikakve rezultate. 'I dalje sve državne institucije šute, nitko ne odgovara na naše optužbe i što vam to govori?' upitala se Ljiljana Kuzmanić, predstavnica radnika Luke d. d.

Dokeri i špediteri su ponovno poslali pismo premijeru Sanaderu i potpredsjednici Kosor moleći da se utječe na državnog tajnika Mladena Barišića kako bi poništio svoj nalog i prepustio gospodarskim subjektima slobodan izbor mjesta carinjenja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još