IMOVINA OD 3,5 MILIJUNA EURA

Dikan ušao u posjed kuće prije smrti mecene

16.02.2009 u 13:01

Bionic
Reading

Iza vijesti da je Aksel Petković imovinu u Dubrovniku vrijednu 3,5 milijuna eura ostavio poduzetniku Josipu Radeljaku Dikanu, njegovu odvjetniku Draganu Suši i javnom bilježniku Nikši Viđenu koji se zauzvrat moraju brinuti o njegovoj sestri Vandi, čini se da se krije mnogo više

DUBROVNIK/ZAGREB - Naime, kako doznaje Jutarnji list, već pred Petkovićevu smrt, na dan kad je smješten u bolnicu, javni bilježnik izdao je nalog da se zapečati ulaz u obiteljsku kuću u staroj jezgri koja je već bila prenesena u vlasništvo tvrtke Aksel Petković d.o.o. kojoj je direktor Leo Radeljak

Takav nalog je protupravan jer, piše Jutarnji, javni bilježnik kojega nije imenovao Općinski sud zadužen za ostavinsku raspravu nema nikakve ingerencije nad tom imovinom. No, dubrovački sud promptno je reagirao, pečaćenje je proglasio protupravnim, a javnog bilježnika koji ga je izdao prijavio nadležnim institucijama.

'Kad je Petković obolio od raka, dao je zahtjev da se njegova sestra Vanda liši poslovne sposobnosti. Učinio je to u strahu da je netko ne bi izmanipulirao i tako lišio obiteljske imovine. No, brzo je shvatio da je pogriješio, da je situacija u kojoj je njegova sestra lišena poslovne sposobnosti pogodna za kasnije manipulacije, zažalio je zbog te svoje odluke i nekoliko mjeseci prije smrti uložio zahtjev da se Vandi vrati poslovna sposobnost', priča bliska prijateljica obitelji.

I dok Aleksandar Skočić, vježbenik u uredu odvjetnika Suše, koji je stavio svoj potpis na oporuku pokojnog Aksela Petkovića, tvrdi da je Petković bio sposoban za oporučivanje, odvjetnica Vande Petković, Branka Skansi, već je uložila zahtjev da se ispoštuje njegova posljednja želja.

U Gradu su sigurni da će Vanda Petković uspjeti vratiti imovinu te da će se oporuka koju Aksel Petković čak nije niti potpisao - poništiti.