POKUŠAJ UBOJSTVA ILI ZASTRAŠIVANJE

'MUP amnestira atentatora na Edu Kosa'

23.11.2010 u 19:32

Bionic
Reading

Kvalifikacija MUP-a da se dogradonačelniku Edi Kosu nije dogodio pokušaj ubojstva, već 'zastrašivanje' je djetinjasta, komentirao je na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin

Naime, Kajin se osvrnuo na nedavno priopćenje Policijske uprave istarske prema kojem se napad na zamjenika gradonačelnika Edu Kosa, u konzultaciji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, kvalificira kao 'kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koje je počinio zasad nepoznati počinitelj.

'Želim vjerovati da će policija pronaći atentatora na Edu Kosa, ali ne razumijem da ga MUP i DORH žele unaprijed amnestirati. Ovog puta MUP ima materijalne dokaze, pištolj s prigušivačem, tobože kućne izrade, imaju čahuru, jedino nemaju vizitku počinitelja', kaže Kajin.

'Ti koji pucaju, prodaju drogu, reketare, pljačkaju, unose nesigurnost i diskreditiraju policiju, a mi bismo trebali šutjeti? Istra mora biti sigurna, to je prvi preduvjet blagostanja', mišljenja je Kajin.

Osvrnuo se i na prijavu Gradske organizacije HDZ-a Pule Državnom odvjetništvu protiv Grada Pule, naglasivši da je 'gotovo cijeli HDZ pod istragom, a oni u Puli podnose kaznene prijave'. Pritom je dodao da se 'ipak radi o civilizacijskom iskoraku za HDZ jer barem su se potpisali', aludirajući na nedavnu anonimnu prijavu protiv porečkog političkog vrha.