ROŠIN KOD STANKOVIĆA:

'Šteta je odreći se svih Sanaderovih zasluga'

21.11.2010 u 16:02

Bionic
Reading

Gost emisije 'Nedjeljom u dva' bio je saborski zastupnik HDZ-a Jerko Rošin, veliki prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera

'Prijatelju vjerujem dok me ne razuvjeri', rekao je Rošin te istaknuo da vjeruje da je Sanader čist. 'Ne vjerujem da će Sanader završiti u pritvoru jer ne postoje realni razlozi za to', rekao je Rošin.

Prema njegovu mišljenju, Sanader je izložen strašnom progonu, riječ je o jednoj psihozi koju je teško protumačiti, a Sanader tu tešku situaciju podnosi jer zna i vjeruje u istinu.

Za Šeksovu izjavu da je Sanader moralno dno dna Rošin kaže da ju je izgovorio nepromišljeno, da bi u danom trenutku obranio sebe. 'Nije mi drago kad ga Šeks tako vrijeđa.' Dodao je da to nije stajalište HDZ-a, jer HDZ je 10 tisuća članova te stranke.

Rošin smatra da se sve što se događa oko Sanadera može negativno reflektirati na stranku. Također kaže da je šteta odreći se Sanaderovih zasluga u posljednjih deset godina, onoga što je učinio i za stranku i za zemlju. A stranci namjerava ostati vjeran jer, kako kaže, HDZ je jedan okvir njegova svjetonazora. Odbacio je mogućnost da će zbog Sanadera okrenuti leđa stranci.