VRGORAČKI IZVORI

Hercegovcima trostruko jeftinija voda

18.11.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Voda iz vrgoračkih izvora vode prodaje se u Hercegovini po tri puta nižoj cijeni nego što je plaćaju Vrgorčani

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Vrgorca na kojemu je tema bila poslovanje Komunalnog poduzeća oporba je oštro napala vladajući HDZ za loše poslovanje tog poduzeća u vlasništvu grada.

SDP je napao vladajuće zbog činjenice da Komunalno poduzeće Vrgorac koje održava izvor i vodoopskrbu grada prodaje vodu hercegovačkim selima uz granicu koja su priključena na vrgorački vodoopskrbni sustav, i to po cijeni tri puta nižoj nego što je plaćaju domaćinstva u Vrgorcu.

Dio prekograničnih sela koja se nalaze u BiH, u općini Ljubuški, ostao je na vodovodnoj mreži grada koja je napravljena još u vrijeme prošle države i sporazumom gradova Komunalno poduzeće Vrgorac isporučuje vodu hercegovačkim selima, a ljubuško komunalno poduzeće plaća Vrgorcu vodu. Kako je istaknuo direktor Komunalnog Boris Erceg, sad ima problema s naplatom.

Oporba koju čine SDP i Nezavisna lista Miljenka Pivca napala je vladajuće u gradu zbog cijene vode, jer se Hercegovcima daje voda tri puta jeftinije nego domaćem stanovništvu. Vladajući su ipak i ovaj put odoljeli svim napadima i dali zeleno svjetlo izvješću o poslovanju Komunalnog poduzeća, voda će teći tokovima kojima je tekla i dosada, a izgleda i po cijenama koje su bile dosada.