CRNI FOND HDZ-A

I ministar Milinović uzimao novac od Sanadera?

18.11.2010 u 07:34

Bionic
Reading

Od sugovornika iz USKOK-a, policije i HDZ-a Večernji list dobio je neslužbene potvrde da su na platnoj listi nelegalnog fonda, koji se stvarao pod političkim pokroviteljstvom Ive Sanadera, bili bliska suradnica bivšeg premijera Bianca Matković i ministar zdravstva i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović

Međutim, zamjenik Jadranke Kosor, aktualni ministar zdravstva Darko Milinović kategorično tvrdi da nikada nije primao novac na ruke.

'Sve što sam u sedam godina uzeo bilo je nekoliko putnih naloga i troškovi za benzin, no to je išlo legalno preko blagajne stranke', izjavio je Milinović Večernjaku.

Istaknuo je i da, otkad je na čelu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, to ministarstvo nije poslovalo ni s Fimi medijom ni s Massolom. Naglasio je da s marketinškim agencijama koje su u središtu afera uopće nije imao posla te napomenuo da možda upravo to nekomu smeta.

'Počela su razna podmetanja. To su apsolutne neistine. Riječ je o podvalama i sitnim igrama', rekao je Milinović i dodao da ništa nije dobivao na crno, niti išta zna o paralelnim plaćama koje bi isplaćivali Mladen Barišić ili Ivo Sanader.

USKOK-ovi i policijski izvori, ali i izvori iz HDZ-a potvrdili su Večernjaku da je bila uspostavljena politička struktura koja si je iz nelegalno izvučenog novca dijelila mjesečne naknade koje su u prosjeku bile na razini još jedne plaće.

Otkud novac za kuću od 700 kvadrata?

Večernjak piše da ministar Darko Milinović ima imovinu za koju je teško objasniti porijeklo novca.

Podsjeća da je pet milijuna kuna vrijedna Milinovićeva kuća s bazenom u završnoj fazi gradnje i da su na gradilištu u Kaniškoj ulici u Gospiću u tijeku radovi na unutrašnjosti te obiteljske kuće, površine veće od 700 četvornih metara.

Radnici na gradilištu ne odgovaraju ni na kakva pitanja vezana uz gradnju zbog negativnih medijskih napisa o kući, piše Večernjak.

Večernjak podsjeća da je ministar Milinović najavio medijima gradnju nove kuće za koju je tada tvrdio da će imati samo 190 kvadrata. Objašnjavao je i da su on i supruga za gradnju kuće digli kredit od 100 tisuća eura te uložili 120 tisuća eura vlastite ušteđevine skupljane tijekom 50 godina zajedničkoga radnoga staža.

Roditelji Milinovićeve supruge darovali su im zemljište, a sa 60.000 eura pomogao je ministrov otac. Ministrova sestra, koja će s obitelji također živjeti u kući, uložila je 20.000 eura.