Hrvatska POSTAO POČASNI KONZUL SLOVAČKE

Novi Komakov poen protiv HFP-a u borbi za Osječku pivovaru

Ivan Komak, predsjednik uprave i donedavni vlasnik Osječke pivovare, postao je počasni konzul Republike Slovačke u Osijeku i time dodatno ojačao svoju poziciju u odnosu na tužbeni zahtjev kojim HFP od njega i 33 mala dioničara traži povrat 48 posto dionica tvornice

Počasni konzulat za područje pet slavonskih županija otvorili su večeras u središtu Osijeka Ivan Komak i slovački ministar unutarnjih poslova Daniel Lipšic.

'Prihvatio sam tu čast na poziv veleposlanika Republike Slovačke nakon susreta na jednom balu Slovaka. Kao većinski vlasnik i predsjednik uprave Osječke pivovare godinama pomažem sportske i kulturne aktivnosti Slovaka u Hrvatskoj, posebice u Slavoniji gdje ih je približno pet tisuća deklariranih i još barem pet puta toliko onih koji vuku slovačko podrijetlo. Kao počasni konzul moći ću Slovacima koji se zateknu na području Slavonije i Baranje pomagati bude li im to potrebno, a još ću snažnije raditi na očuvanju kulturnih vrijednosti slovačke manjine', rekao nam je Komak.

Njegovo većinsko vlasništvo nad Osječkom pivovarom HFP je doveo u pitanjem tužbom za povrat 48 posto dionica, smatrajući ih neosnovano upisanima u registar. Zbog toga je zatražio i zabranu raspolaganja, no prije nego što je sud o tomu
Goran Flauder
Otvaranje konzulata
odlučio Komak je 89,44 posto dionica prodao tvrki Kasija, slovačkog državljanina Andreja Kandere. Sada HFP mora redefinirati tužbeni zahtjev, a kako je slučaj dobio i međunarodnu dimenziju, ishod je krajnje neizvjestan. No da je Pivovara ipak ostala u obitelji, naslućuje se iz činjenica da je sjedište tvrtke u susjednoj kući do Komakove, dok je jedina članica uprave Kasije Komakova supruga Anica, a vlasnik Kandare je njegov nećak.

Konzulat Republike Slovačke treći je otvoren u Osijeku, nakon mađarskog i njemačkog konzulata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još