Hrvatska LEGENDARNI LIJEČNIK

Premijerka Kosor otkrila spomen-bistu Juraju Njavri

  • Autor: Nenad Marić
  • 17.11.2010 18:27:13
  • 17.11.2010 16:48:20

Spomen-bistu legendarnom vukovarskom ratnom kirurgu, bivšem zastupniku i ministru dr. Juraju Njavri, u predvečerje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u dvorištu vukovarske bolnice otkrile su premijerka Jadranka Kosor, Njavrina udovica Lidija i Vesna Bosanac, ratna i aktualna ravnateljica Opće bolnice Vukovar

'Juraj Njavro bio je veliki čovjek, veliki humanista i veliki domoljub. Iznad svega ljubio je Hrvatsku, a svima je ostao u srcu kao jedna od legendi Vukovara, grada heroja i jedna od legendi vukovarske obrane Vukovara. Nebrojeni su oni kojima je spasio živote, kasnije je i podijelio sudbinu većine Vukovaraca koji su bili prognani ili završili u koncentracijskim logorima. Iza svega u njemu je ostalo samo dobro – ni trunka mržnje, ni trunka prezira', poručila je tom prilikom premijerka Kosor.

Bistu je izradio akademski kipar Mladen Mikulin, a postavljena je zahvaljujući vukovarskoj bolnici, Udruzi hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990. – 1991. i Fondu za obnovu i razvoj Vukovara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još