POD POVEĆALOM USKOKA

Kazneno prijavljen cijeli politički vrh Poreča

17.11.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Gotovo čitav politički vrh Grada Poreča je prijavljen DORH-u i USKOK-u zbog, kako piše Ipress, sumnje da su počinili niz kaznenih djela, od sklapanja štetnih ugovora, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja isprava, zlouporabe položaja i ovlasti, kršenja Zakona o javnoj nabavi, pa sve do poticanja, pomaganja i udruživanja radi činjenja kažnjivih djela protiv Republike Hrvatske

U prijavi, koju potpisuje 'Grupa vijećnika IDS-a i građana Grada Poreča', navode se poimence porečki gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, dva bivša člana Poglavarstva Edo Kos i Branko Curić te direktor gradskog trgovačkog društva Parentium Alen Benković, bivši tajnik i predsjednik Sportske zajednice Boris Hrast i Milan Markežić te odvjetnički ured Roberta Bilobrka, koje se u prijavi sumnjiči da su oštetili Grad Poreč, Sportsku zajednicu i Parentium.

Posrednička provizija za kupnju zemljišta na Facinki, neregularnosti pri izgradnji sportske dvorane Žatika i pri javnoj nabavi, prekomjerno zaduživanje proračuna i štetni ugovori, neke su od sumnji iznesenih u navodnoj prijavi, koja je prema pisanju Ipressa, podnesena DORH-u i USKOK-u još 10. kolovoza.

'Nemam pojma o nikakvoj prijavi. Rekao bih da je to uobičajeno uoči izbora, da se pokuša oblatiti IDS. Reći ću samo – neka državni organi rade svoj posao. Na brzinu sam pročitao tekst na Ipressu, ali to je sve više-manje povučeno iz revizije, svi su to mogli pročitati u reviziji, i vijećnici i novinari', kratko je prokomentirao za tportal Edo Kos, potvrdivši nam da ga dosad nikakvi državni organi po toj prijavi nisu kontaktirali.

'Teško je nešto pametno reći na takve gluposti', veli porečki gradonačelnik Edi Štifanić te dodaje: 'Mislim da bih to stavio u kontekst borbe na budućim parlamentarnim izborima, pogotovo ako se zna tko je glavni pokrovitelj Ipressa', komentirao je za tportal. Na pitanje je li ga netko iz policije po toj prijavi možda pozvao na razgovor, veli s osmijehom: 'Ma nije, ni slučajno.'

Jedan od prozvanih, direktor trgovačkog društva Parentium Alen Benković, kaže da jučerašnji tekst nije pročitao, pa ga ne može komentirati, no sa sigurnošću može potvrditi da nema nikakve kaznene prijave.