ČAČIĆ U ELEMENTU

Vlada laže i sprema se zagrabiti u džepove građana

14.02.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić ustvrdio je danas na gospodarskoj tribini u Splitu da Vlada skriva dospjele dugove te da će njezina politika uzrokovati drastičan pad gospodarstva i zaposlenosti te recesiju pojačanu svjetskom krizom

Čačić je rekao kako se broj zaposlenika koji ne primaju plaće u zadnja tri mjeseca povećao sa 30 na čak 60 tisuća, procijenivši da će ih do kraja godine biti najmanje stotinu tisuća te da ćemo biti 'svjedocima gospodarskog kolapsa poput onoga iz 1999. godine.'

U blokadi je 17 milijarda kuna, a Vlada skriva još sedam milijardi dospjelih dugova, ustvrdio je Čačić. Izjavio je da 'Vlada bez ikakva srama laže, s ministrom Ivanom Šukerom na čelu, i sprema se zagrabiti i u džepove svojih građana', odnosno u mirovinske fondove - 22 milijarde kuna koje su uštedjeli građani.

'Vlada tim novcem kani pokrpati rupe u proračunu, a zapravo će ga spiskati i obećati da će ga vratiti budući naraštaji', kazao je, među ostalim, predsjednik HNS-a. Istaknuvši kako je 'prvi stup magla i ništa, a drugi stup novac', zaključio je kako bi vlada zapravo trebala ispraviti nepravdu prema novim umirovljenicima, ojačati drugi stup, a ne, kako je rekao, pljačkati generacije umirovljenika.

Čačić je kazao i kako gradnja mosta, poput Pelješkoga, ne može biti tema u zemlji sa 39 milijarda eura duga te da je to najobičnija farsa.