Hrvatska NOVI UDAR

Porasle cijene goriva!

Cijene motornih benzina od danas su na Ininim benzinskim crpkama više za pet, devet, odnosno deset lipa po litri, eurodizel je skuplji devet lipa, dok se cijene ostalih dizelskih goriva nisu mijenjale

Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, eurosuper BS 95 od danas, 16. studenoga, pa u iduća dva tjedna, prodaje se po cijeni od 8,72 kune po litri, što je pet lipa više od dosadašnjih 8,67 kuna.

Nova cijena supera 95 je 8,58 kuna ili devet lipa više od dosadašnjih 8,49 kuna. Super plus 98 poskupio je za deset lipa po litri, s dosadašnjih 8,67 kuna na 8,77 kuna po litri. Cijena eurodizela BS povećana je za devet lipa, pa se od danas prodaje po 8,05 kuna po litri prema dosadašnjih 7,96 kuna.

Ina nije mijenjala maloprodajne cijene ostalih dizelskih goriva, pa je cijena dizela ostala na 7,77 kuna, plavog dizala 4,74 kune, dok se loživo ulje ekstra lako i dalje prodaje po 5,19 kuna po litri.

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena tri posto.

Korekcija, prema pravilniku, ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara prema kuni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još