ZLOČIN U BOROVU

Jednomjesečni pritvor za mučenje ranjenih policajaca

14.11.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Prvoosumnjičenom za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, počinjeno nad ranjenim hrvatskim redarstvenicima u Borovu 2. svibnja 1991. godine, određen je u nedjelju popodne pritvor u trajanju od 30 dana

Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru, Nikola Bešenski potvrdio je odluku o određivanju pritvora za 63-godišnjeg Milana M., ali i još četvorice osumnjičenika koji se ne nalaze na području Hrvatske, navodeći da je riječ o Jovanu J., Draganu R., Milenku M. i Jovici V.

'Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je istražni zahtjev protiv pet osoba, a ja sam donio odluku o provedbi istrage zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika. Za svu petoricu određen je pritvor, no privedenom Milanu M. pritvor se računa od 11. studenog, dok će se ostalima jednomjesečni pritvor računati od trenutka kad budu uhićeni', rekao je sudac Bešenski.

Podsjetio je da se sumnjiče za događaje od 2. svibnja te istaknuo kako su, osim sedmorice ranjenika koji su mučeni, oštećenici i dvojica policajaca iz Osijeka koji su prethodnu noć zarobljeni i koje su pošli izvući iz zatočeništva pripadnici Jedinice za posebne namjene. U zločinu u Borovu iz zasjede je ubijeno 12 redarstvenika, dok su njih 24-orica ranjena.