DAN GRADA TROGIRA

HDZ-ovci bojkotirali Josipovića zbog stolaca i zastave

14.11.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Danas Trogir slavi dan svog nebeskog zaštitnika Svetog Ivana Trogirskog, što je i Dan grada. Ovogodišnje svečanosti pod tradicionalnim nazivom 'Stivanja 2010.' traju već nekoliko dana, a danas je bila glavna misa u katedrali koju je predvodio nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić. Nakon toga je uslijedila i procesija s moćima Svetog Ivana Trogirskog ulicama starog grada

Ove godine na poziv gradonačelnika Damira Rilje, Trogir je posjetio i predsjednik RH Ivo Josipović, te u novoizgrađenom Parku prijateljstva simbolički zasadio stablo česmine. U tom parku je već zasađeno više stabala kao simbol prijateljstva gradova prijatelja Trogira.

Proslava nije mogla proći bez skandala. Sjednicu gradskog vijeća koja je održana u nazočnosti Ive Josipovića demonstrativno su napustili vijećnici HDZ-a koji je u Trogiru oporbena stranka. Tvrde da u dvorani nije bilo stolaca za njih, ali i da nisu bila istaknuta državna obilježja.

Nakon toga je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća u hotelu Bellevue. Trogir je danas za blagdan svog nebeskog zaštitnika uživao i u prekrasnom, gotovo ljetnom danu i ulice i trogirska riva su bili izuzetno posjećeni. Dio tog ugođaja pogledajte i u fotogaleriji.