Hrvatska BIVŠI ŠEF BIJELE KUĆE

Rahm Emanuel želi biti gradonačelnik Chicaga

Donedavni šef osoblja Bijele kuće Rahm Emanuel službeno je u subotu navečer objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Chicaga

Emanuel je 1. listopada odstupio s drugog najvažnijeg položaja u Bijeloj kući kako bi se pripremio za izbore za čikaškog gradonačelnika, položaj koji dugo želi. Izbori će biti 22. veljače i Emanuel se nada da će na njima pobijediti i zamijeniti sadašnjeg prvog čovjeka grada Richarda Daleyja.

'Zato što volim ovaj grad, grad iz kojeg je moja obitelj, grad u kojem sam rođen, želim se boriti za njegovu bolju budućnost i zato objavljujem kandidaturu za gradonačelnika', rekao je Emanuel.

'Samo me prilika da budem šef osoblja Baracka Obame odvojila od Chicaga, a samo me prilika da budem njegov gradonačelnik odvojila od predsjednika', poručio je. S 2,9 milijuna ljudi, Chicago je treći po veličini američki grad, a trenutačno je suočen s proračunskim manjkom od 655 milijuna dolara. Nezaposlenost iznosi 10,6 posto.

Emanuel, dugogodišnji washingtonski 'insider' i bivši savjetnik predsjednika Billa Clintona, smatra se zaslužnim za mnoga Obamina ostvarenja u unutarnjoj politici, uključujući i 814 milijarda dolara vrijedan paket pomoći posrnulom gospodarstvu, te provedbu zdravstvene reforme.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još