ŽELJKO JOVANOVIĆ

'Na putu Kosor za put Hrvatske na put bez povratka'

13.11.2010 u 15:12

Bionic
Reading

Saborski zastupnici SDP-a Slavko Linić i Željko Jovanović rekli su danas u Rijeci da je Sabor obična glasačka mašinerija i pokriće za nesposobnost vlade Sanader-Kosor te da će saborska rasprava o proračunu idućeg tjedna pokazati da ne postoji parlamentarna demokracija, jer će saborski zastupnici dobiti prijedlog proračuna u ponedjeljak poslijepodne, a već u utorak će se o njemu raspravljati

Linić smatra da će proračun za 2011. donijeti ugrožavanje tečaja kune, povećanje nelikvidnosti i nezaposlenosti, povećanje problema neisplate plaća i mirovina, kao i isplate vanjskog duga te da bi saborska rasprava trebala ići u smjeru rješavanja problema gospodarske politike. 'Umjesto toga, očekivat će se hoće li Sanader uspjeti preoteti dio zastupnika HDZ-u', rekao je Linić s uvjerenjem da mu to neće uspjeti.

'Najave proračuna, čija rasprava se očekuje u utorak u Saboru, pokazuju da smo zaista na putu Jadranke Kosor za put Hrvatske na put bez povratka', rekao je Jovanović

Prema njegovim riječima, pitanje je li Hrvatskoj potreban MMF, potpuno je krivo, a jedino je pravo je li Hrvatskoj potrebna ovako nesposobna i neodgovorna Vlada koja, unatoč upozorenjima svih, i dalje srlja prema katastrofi.

'Damir Polančec, Berislav Rončević, Mladen Barišić, Neven Jurica, Darko Beuk, Ivan Mravak, Jurica Prskalo, Ivo Bačić, Rade Buljubašić, Milinovićev Pocrnić, Davorin Kobak, Zdravko Šestak, Marijo Lovrinčević, Goran Legac, Biserka Robić, Goran Vukasović, Drago Maček, Ante Luetić, a dodajmo još tu i Božidara Kalmetu i Branka Vukelića koji su to sve trebali nadzirati, pa osam milijuna kuna koje su pod sumnjivim okolnostima donirali za odmaralište Crvenog Križa Čobanković i Milinović, Ivana Kirina koji je i dalje gradonačelnik Virovitice iako je priznao USKOK-u da je u projektu Fimi Medije nezakonito potrošio 17 milijuna, zanimljivi ugovori državnih tvrtki i ministarstava s tvrtkama Fimi Medija, Soboli d.o.o., Massol, i da dalje ne nabrajam, jer bi to moglo potrajati do sutra', rekao je Jovanović.

Listu je zaključio 'velikim maestrom, režiserom i tetrologom Ivom Sanderom i njegovom desnom rukom Jadrankom Kosor' objasnivši da je svako to ime jedna karika u lancu odgovornosti, jedna ciglica u piramidi politički štetne organizacije, koja je državne tvrtke koristila kao svoj osobni i stranački bankomat, koja je opelješila državni proračun, plaće radnika i mirovine umirovljenika.

'Svojim ponašanjem, neznanjem, neodgovornošću, nakon uništenih 400.000 radnih mjesta 90-ih kada je kriminalnom privatizacijom rođena majka svih korupcija, od 2003. do danas, narasla je korupcijska HDZ-ova hobotnica koja je pojela više od 100 milijardi kuna i nepovratno uništila cijeli jedan državni proračun i uskoro će opet biti 400.000 nezaposlenih', konstatirao je Jovanović.

Za njega nema nikakve dileme oko toga da gospodarski bankrot i daljnji moralni pad hrvatske politike i hrvatskog društva mogu spriječiti samo novi izbori.

'Ponašanje DORH-a danas pokazuje da još uvijek ima nedodirljivih, a Jadranka Kosor potiče borbu protiv korupcije, tako da je i ta borba postala korumpirana. To je jasno pokazala kada je podržala ministra blagodatne korupcijske klime Božidara Kalmetu, koji, kao i Branko Vukelić, još uvijek sjede u njezinoj Vladi', zaključio je.