NOVIGRADSKI HDZ

'Radin vrši pritisak na pravosuđe i policiju'

13.11.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Bujama naložilo je istragu slučaja Marize Labinjan. Policija je po zahtjevu Državnog odvjetništva pozvala 15-ak ljudi na obavijesni razgovor što je pak bio povod saborskom zastupniku Furiju Radinu da održi konferenciju za novinare

Tom prilikom istaknuo je da od pedesetih godina prošlog stoljeća nije bilo slučaja da je skupina pripadnika talijanske nacionalne manjine bila ispitivana u policiji, što se ovih dana događa u Novigradu. Pritom je napomenuo da na natječaju nije prošla ni Floriana Bassanese Radin, ustvrdivši da Labinjan nije žrtva diskriminacije, već svojih manipulatora.

Novigradski HDZ oštro je pak reagirao na Radinov istup u medijima prozivajući ga da vrši pritisak na pravne institucije, ali i da  obmanjuje javnost, jer mu je poznato da je među osobama koje policija poziva na ispitivanje i nekoliko pripadnika hrvatske nacionalnosti.

'U posljednje vrijeme nije zabilježen ovakav pritisak na institucije pravne države kao istup gospodina Radina u kojem on javno vrši pritisak na Općinsko državno odvjetništvo u Bujama i Policijsku postaju Umag, a koji provode izvide o mogućem počinjenju kaznenih djela vezano za slučaj neimenovanja gospođe Marize Labinjan ravnateljem Talijanske OŠ Novigrad', kaže se u priopćenju koje potpisuje Alen Janičić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Novigrada.

U priopćenju navodi da je Mariza Labinjan, podneskom od 26. rujna, izvijestila o svom slučaju Općinsko državno odvjetništvo smatrajući da sadrži elemente kažnjivog djela.

Kako navodi Jančić, Labinjan je o svom predmetu 27. srpnja izvijestila saborskog zastupnika Furija Radina pa novigradski HDZ postavlja pitanje zašto joj nije odgovorio ili se ogradio od grubih riječi koje su joj bile upućene.