Hrvatska NEKAD BILO, SAD SE SPOMINJALO

Poslušajte kako Kosor zabranjuje nabavu automobila

  • Autor: N.B.
  • 12.11.2010 11:56:10
  • 12.11.2010 11:17:19

Nedugo nakon što je njezin prethodnik Ivo Sanader bez objašnjenja napustio premijersku fotelju, Jadranka Kosor je, na prvoj sjednici Vlade koju je vodila kao njezina predsjednica, najavila da će zabraniti nabavu službenih automobila

No čini se da ta odluka, donesena na sjednici Vlade održanoj 11. srpnja 2009. godine, nije provedena u djelo. Naime, kako drugačije objasniti to da je Vlada jučer na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku dijametralno suprotnu onoj koju je donijela u srpnju 2009. godine?

Podsjetimo, Jadranka Kosor je na sjednici Vlade, koju je prvi put vodila kao premijerka, potpisala zaključak u kojem se eksplicite navodi da 'u cilju provedbe antirecesijskih mjera, Vlada Republike Hrvatske zabranjuje nabavu novih automobila za službene potrebe svim korisnicima državnog proračuna Republike Hrvatske'. Audiozapis s te sjednice možete poslušati na web stranicama Vlade.

Kako se ta odluka provodi, imali smo priliku vidjeti jučer, kad je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice odlučila da će nabaviti čak 1.241 novo vozilo do 2015. godine. U priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade stoji da se 'ne radi o novom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila kod navedenih tijela državne uprave, već je isključivo riječ o najmu radi obnove postojećih voznih parkova koji će omogućiti daljnje redovno obavljanje poslova iz njihove nadležnosti'.

Prema tome sudeći, ispada da najam novih automobila ne stoji ništa, iako elementarna tržišna logika govori nešto sasvim suprotno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još