OLUJIĆ O SANADERU

'Sve istrage koordinira Vladimir Šeks'

11.11.2010 u 11:55

Bionic
Reading

Premda se svakodnevno obruč oko bivšeg premijera Ive Sanadera navodno steže, nikako da se stegne do kraja. Situaciju s istragama čiji trag vodi do bivšeg premijera Ive Sanadera za tportal su kratko komentirali bivši državni odvjetnici Radovan Ortynski i Krunislav Olujić

Sanader još uvijek nije, kako sam kaže, bio u USKOK-u kako bi iznio svoja saznanja o brojnim aferama u kojima se spominje njegovo ime. Posljednja optužba znakovito je stigla preko stranica Vjesnika, koji se u javnosti percipira kao Vladin bilten, čiji novinar saznaje da mu je navodno bivši rizničar HDZ-a i šef Carine Mladen Barišić osobno donio 30 milijuna kuna novca zarađenog preko Fimi medije.

'Ništa se ne može obaviti preko reda i svi će doći na red', kaže Radovan Ortynski. Bivši državni odvjetnik navodi da on ne zna što su rekli svjedoci, a ono što piše mediji 'možemo okačiti mačku o rep'. 'Svjedoci moraju biti ispitani, a ja ne znam što je tko rekao i koje dokaze DORH ima u rukama', kazao je on.

Odvjetnik Krunislav Olujić, svojedobno je bio i predsjednik Vrhovnog suda, objašnjava kako nije ni imunitet tako lako skinuti kako se to pretpostavlja, ali za njega je u svemu važnije tko tu vuče konce. 'Digla se hajka oko Sanadera, a zanemaruje se da kolosalna i usmjerena kampanja protiv točno određenih ljudi koji su već sada otpadnici iz HDZ-a', upozorava Olujić. Na taj je način, prema njegovu mišljenju, pravosuđe instrumentalizirano u frakcijske obračune unutar HDZ-a.

'Sve je to koordinirano od strane Vladimira Šeksa koji je neformalni ministar pravosuđa već 17 godina. I sada ga je ustrojio na svoju sliku i priliku i pod svojom dirigentskom palicom može činiti što ga je volja', direktan je Olujić.