Hrvatska SOLIDARNOST S GLASOM ISTRE

Prosvjed za slobodno novinarstvo u Hrvatskoj

Sindikat Istre i Kvarnera u subotu na pulskoj gradskoj tržnici organizira javni prosvjed 'za slobodno novinarstvo u Republici Hrvatskoj i potporu novinarima Glasa Istre u štrajku', najavio je predsjednik toga sindikata Bruno Bulić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli

Rekao je da će mu se pridružiti i Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni sindikat carine te Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, a pozvao je i građane, nevladine udruge i umirovljenike.

Bulić je istaknuo da će na prosvjedu govoriti novinari iz svih krajeva Hrvatske koji to žele, kako bi javno 'izrazili svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo stanjem u novinarstvu', dodajući da će među onima koji će govoriti biti Hrvoje Appelt.

Po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, hrvatski medijski prostor u rukama je 'političke oligarhije te tajkuna koji su pretvorbom i privatizacijom pokrali hrvatski narod'.

'Nažalost, mediji su u njihovim rukama i upravo ta političko-tajkunska oligarhija putem PR agencija te kvazinezavisnih analitičara vlada informacijama, i to novcem poreznih obveznika', ustvrdio je. Takvo stanje i takav način informiranja, drži Bulić, 'najveći je stres za zanimanje novinara u Hrvatskoj'.

'Bez slobodnih medija, demokracije u društvu nema niti je može biti', zaključio je Bruno Bulić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još