POLANČECOV ODVJETNIK NOBILO

'Doći će do destrukcije HDZ-a'

09.11.2010 u 12:48

Bionic
Reading

'Afere i postupci koji su se počeli vrtjeti su nezaustavljiv proces koji će se završiti destrukcijom HDZ-a', rekao je za tportal odvjetnik Damira Polančeca, Anto Nobilo

Poznati odvjetnik za vladajuću stranku ima samo najcrnje prognoze. Kaže da je vjerojatni gubitak na sljedećim parlamentarnim izborima samo jedna stavka.


'Posljedice onoga što će se otkriti neće biti samo gubitak na izborima; posljedice će biti takve da će HDZ morati ući u potpunu rekonstrukciju stranke', rekao je Nobilo pojašnjavajući da bi takav proces trebao biti poput rekonstrukcije Komunističke partije Hrvatske u demokratsku stranku SDP.

Smatra da nije dovoljno naći nekoliko krivaca. 'Afere koje se otkrivaju nisu izolirani incidenti, nego signal široko rasprostranjenog protuzakonitog postupanja. Ako će se raditi opširne istrage koje nisu fokusirane na nekoliko osoba, to će dovesti do destrukcije HDZ-a', kaže Nobilo.

Vjeruje da je za afere kriv svatko tko je u njih bio uključen i aktivno radio, ali i oni koji su lopovluk mogli spriječiti i pobuniti se, ali su se odlučili na šutnju. Na naše pitanje uključuje li to Predsjedništvo HDZ-a, Nobilo je odgovorio potvrdno.

Odvjetnik smatra da se proces rekonstrukcije HDZ-a već počeo događati. 'To je suicidalno za stranku, no pozitivno je za opće dobro.'

Prošlotjedne izjave Ive Sanadera da je on žrtveno janje te da su ga Jadranka Kosor i Vladimir Šeks ucijenili, Nobilo nije želio posebno komentirati. 'Sve što je Polančec znao rekao je u svojem pismu i ja nemam druga saznanja osim toga', zaključio je Nobilo.