Hrvatska ČAČIĆ O GOSPODARSKOJ SITUACIJI

'MMF je trebao odavno doći'

Iako se proračun za 2011. tek očekuje, o njemu je raspravljala i takozvana Kukuriku koalicija, nakon čijeg je sastanka svoje viđenje gospodarske situacije iznio HNS-ov Radimir Čačić

Čačić je ocijenio kako te projekcije potvrđuju da Vlada nema nikakve ambicije ni strategije kako pokrenuti hrvatsko gospodarstvo. 'Vlada je potpuno jasno, čvrsto i bez ostatka, potvrdila da nema nikakve ambicije, vizije, znanja, strategije i želje da Hrvatsku izvuče iz ovog gliba u koji je dovela hrvatsko gospodarstvo', rekao je predsjednik HNS-a.

Dodao je da to što vladine projekcije govore o proračunu od 122 milijarde kuna rashoda i 108 milijardi kuna prihoda, dakle s 14 milijardi kuna duga, svjedoči da će Hrvatska i 2011. potonuti za dodatnih dvije milijarde eura.

'Projekcije gospodarskog rasta koje je dala Vlada apsolutno su najniži rast u Europi. Nama treba rast između 5 i 6 posto da bi vraćali kamate, a Vlada optimistično predviđa 1,5 posto. Drugim riječima, razlika do 5 ili 6 posto je minimalno još 4 do 5 posto, to će biti dug', rekao je Čačić.

Upitan bliži li se Hrvatskoj, s obzirom na aktualnu situaciju, MMF u idućoj godini, odgovorio je da je MMF već odavno poželjan u Hrvatskoj, 'jer s ovom vladom osim MMF-a ništa i ne možemo očekivati'.

'Vlada, nažalost, više uopće ne zna što govori ni što radi. Na kraju krajeva, sve je to rekao Rohatinski i sve što je rekao je istina', naglasio je Čačić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još