Hrvatska SILENZIO STAMPA U HDZ-U

Barišićev mutan novac ostavio HDZ-ovce bez teksta

Nakon što je u medijima objavljeno da je bivši HDZ-ov rizničar i bivši šef Carine Mladen Barišić deponirao više od dva milijuna kuna kod aktualnog HDZ-ovog tajnika Branka Bačića, za komentar smo upitali HDZ-ove saborske zastupnike, no oni su bili štedljivi s riječima

'O istragama koje su u tijeku ne dajem izjave. Bila bi to politizacija i utjecaj na istragu kada bih dao bilo kakvu izjavu', kratko je prokomentirao HDZ-ovac Andrija Hebrang poručivši da ne može potvrditi istinitost tog slučaja jer su istrage u tijeku.

Sličan odgovor dala je i HDZ-ovka Ana Lovrin.

'U uskočkim predmetima istraga je tajna. Prema tome, ne mogu komentirati ništa što je na nezakonit način izašlo u javnost', štura je bila Lovrin.

Na novinarsko pitanje bi li to bilo kazneno djelo da je Bačić primio gotovinu od Barišića, Lovrin je kazala: 'Što će biti stvarno, to će sud utvrditi u kaznenom postupku koji je u tijeku, a onda ćemo to komentirati.'

Podsjetimo, Večernji list objavio je informaciju da je Barišić nakon smjene s dužnosti u HDZ-u aktualnom tajniku stranke Branku Bačiću predao dva milijuna kuna i 300 tisuća eura, koje je ovaj pospremio u stranačku blagajnu. Tek nakon što je bilo evidentno da će Barišić završiti u Remetincu, dakle nekoliko mjeseci kasnije, Bačić je predao novac glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još