Hrvatska U BOSANSKOM PODRUMU

'Kutle nije u bijegu jer ima BIH državljanstvo'

Odvjetnik Damir Alagić izjavio je u subotu za Federalnu televiziju (FTV) da njegov branjenik, hrvatski tajkun Miroslav Kutle, ima dvojno državljanstvo i nije u bijegu jer regularno boravi u Bosni i Hercegovini iako je hrvatski MUP posredstvom Interpola raspisao međunarodnu tjeralicu nakon što je zbog zloporaba pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora

'Miroslav Kutle nije u bijegu jer ima domicilno državljanstvo BiH u koju se vratio i nastanio iz zdravstvenih i poslovnih razloga daleko prije raspisivanja tjeralice u Hrvatskoj. O svom vraćanju u BiH, te o svom boravištu, redovito je izvještavao Sud BiH, ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine, te Federalnu upravu policije', rekao je odvjetnik Alagić.

On tvrdi da su Kutlini zastupnici obrane u Hrvatskoj obavijestili sud u Zagrebu o razlozima njegovog neprisustvovanja zakazanim raspravama.

Odvjetnik Alagić smatra da njegov branjenik zbog sporazuma između BiH i Hrvatske neće morati služiti zatvorsku kaznu "jer obrana ima svoje adute kojima će osporiti presudu iz Hrvatske".

Zbog zloporaba u slučaju Gradski podrum Miroslav Kutle je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i osam mjeseci. Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu Županijskog suda u Zagrebu, a prvotno izrečenu kaznu od tri godine preinačio je i smanjio za četiri mjeseca.

Interpol je u petak za Miroslavom Kutlom izdao crvenu tjeralicu, po kojoj od članica te međunarodne kriminalističko-policijske organizacije traži privremeno uhićenje tražene osobe s ciljem izručenja na temelju uhidbenog naloga ili sudske odluke.

Na Interpolovoj tjeralici navode se osobni podatci Miroslava Kutle, datum i mjesto rođenja te njegovo dvostruko bosanskohercegovačko i hrvatsko državljanstvo. Tjeralica je raspisana na osnovi naloga općinskoga kaznenog suda u Zagrebu, a kao kazneno djelo navodi se krivotvorenje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još