PRAZNA KASA

Bandić uzima pola dobiti Zagrebparkinga

Bionic
Reading

Grad Zagreb će na sljedeću sjednicu Skupštine uputiti prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i tražiti da se pola godišnje dobiti Zagrebparkinga prelije u kasu koju kontrolira Milan Bandić

Kako Zagrebparking godišnje uprihodi nešto više od dvadesetak milijuna kuna nešto više od deset milijuna trebalo bi se sliiti u blagajnu Grada. Naime, Grad je vlasnik svih parkirališnih mjesta u Zagrebu za koje do sada nije naplaćivao najam, a u planu je i da se omogući svima koji rade u Zagrebu, a žive izvan parkirnih zona da kupe godišnju kartu, piše Večernji list

'Intencija promjena je da se uspostavi kontrola izdavanja godišnjih parkirnih karata, a obveza Grada će biti da naplati svoja potraživanja. Tako će se ukupna dobit prema prijedlogu odluke dijeliti pola-pola s Gradom zbog toga što Grad Zagreb ne naplaćuje najam zemljišta na kojem su parkirališna mjesta', obrazložio je Željko Horvat, zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju i promet.

'Isto tako je intencija da se kontrolirano omogući kupnju godišnje parkirne karte za parkirališta na kojima se parkiraju zaposlenici tvrtke, a parkiranje bi bilo dopušteno samo u neposrednoj blizini tvrtke. To bi značilo da bi se dogodila situacija kvartovske karte', nastavio je Horvat i dodaje kako će se uzeti u obzir i socijalne kategorije kao što su bolesnici i djeca, kojima je potrebna karta za odlazak na liječenja i terapije.

O tome tko će dobiti karte, a tko ne – odlučivat će, prema zamisli gradskog Ureda za izgradnju, povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika Grada, Skupštine i Zagrebparkinga.