IGOR DRAGOVAN

'Vladu ćemo pokušati smijeniti na proračunu'

05.11.2010 u 22:58

Bionic
Reading

'Vladu ćemo uskoro ponovno pokušati smijeniti, i to prilikom donošenja proračuna', najavio je tajnik SDP-a Igor Dragovan na izvanrednoj izbornoj konvenciji Gradske organizacije SDP-a Varaždina

Budući da HDZ ima u Hrvatskom saboru većinu, zahvaljujući koalicijskim partnerima među kojima su i varaždinski nezavisni zastupnici Ivan Čehok i Zlatko Horvat, Dragovan se njima posebno obratio.

'Pozivam sve one koji drže štangu aktualnoj vladi da razmisle koga podržavaju. Međutim, bez obzira na to koliko nečiji glasovi bili vrijedni, borba protiv korupcije neće se zaustaviti nigdje, pa tako ni u Varaždinu', upozorio je tajnik SDP-a.

Tijekom izvanredne konvencije varaždinskog SDP-a izabrana su tijela organizacije. Ovim izborima, kako je istaknuo novi predsjednik varaždinskog SDP-a Vjeran Radelić, završena je konsolidacija organizacije koja je započela ljetos kada su raspuštena sva njezina tijela zbog približavanja ranijeg čelništva gradskoj izvršnoj vlasti, odnosno varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku.

'Za razliku od HDZ-a, zbog čijih unutarstranačkih problema trpi cijela Hrvatska, mi smo svoje unutarnje probleme rješavali sami doma, ne opterećujući druge. Možda smo mogli to napraviti i prije, no važno je da smo probleme riješili i sada smo izašli jači, spremni ne samo da preuzmemo Varaždin i Varaždinsku županiju, nego i Hrvatsku', ustvrdio je Dragovan.

Kao najveća organizacija SDP-a u Varaždinskoj županiji, kako je istaknuo saborski zastupnik Mario Habek, varaždinski SDP mora postati i najjači.

'Stranka treba ojačati i u Varaždinu kako bi i tu pobijedila na predstojećim parlamentarnim izborima, a zatim na lokalnim izborima dala gradonačelnika Varaždina', rekao je Habek, upozoravajući da SDP mora kapitalizirati sklonost varaždinskog glasačkog tijela socijaldemokraciji.