Hrvatska PONIŠTEN ZBOG SKANDALA

Umaška škola ponavlja natječaj zbog diskriminacije

Natječaj u Talijanskoj osnovnoj školi Galileo Galilei u Umagu poništen je prošlog četvrtka, kaže ravnatelj Arden Sirotić za tportal. Natječaj je poništen odlukom Školskog odbora, a škola je namjeravala izvijestiti javnost na konferenciji za novinare

Naime, početkom listopada objavljen je natječaj za deset radnih mjesta, u kojem je kao uvjet za dobivanje posla u Talijanskoj školi, bila navedena pripadnost talijanskoj nacionalnoj manjini. Škola je namjeravala zaposliti šest nastavnika, pedagoga i knjižničara te spremačicu i vozača, a ravnatelj Arden Sirotić, nakon halabuke u medijima, ustvrdio je da je do pogreške došlo samo u tekstu natječaja za spremačicu i školskog vozača.

Prema posljednjoj informaciji, Školski odbor u potpunosti je poništio natječaj, a novi će se raspisati do početka drugog polugodišta. Navodno nitko od kandidata nije udovoljavao uvjetima natječaja.

U Upravnom odjelu za obrazovanje, šport i tehničku kulturu Istarske županije, na upit o poništenju natječaja, kažu da umaška škola nije u njihovoj ingerenciji. 'Mi nismo osnivači te škole, već Grad Umag', rekla je zamjenica pročelnice Doriana Šumberak Jelić.

Predsjednik Školskog odbora i zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman, do zaključenja teksta nije bio dostupan, pa razloge zbog kojih je poništen natječaj odnosno kojim uvjetima kandidati nisu udovoljili, nismo uspjeli doznati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još