BIVŠI ŠEF CARINE OPET U USKOK-U

Barišić Sanaderu predao tri milijuna kuna?

Bionic
Reading

Iako je službeno završio izuzetno opsežan iskaz USKOK-u, bivši šef Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić u četvrtak oko 14 sati ponovno je iz Remetinca dovezen u Gajevu ulicu. Prema informacijama HTV-a, u novom iskazu teretio je bivšeg premijera

Barišić je u sjedište USKOK-a doveden u četvrtak oko 14 sati kako bi nadopunio svoj iskaz. Bivši šef Carinske uprave iz Gajeve je nešto prije 20 sati vraćen u pritvor u Remetincu. Iskaz USKOK-u dao je i jučer, no tada informacija nije iscurila u javnost.

Barišić se navodno, pritisnut zatvorskim uvjetima te zbog svog zdravlja, odlučio u potpunosti otvoriti. Navodno je istražiteljima ispričao i kada je i gdje Ivi Sanaderu dao tri milijuna kuna koje je preko Fimi medije Nevenke Jurak izvukao iz državnih poduzeća. Odvjetnik Mladena Barišića Ante Madunić za HTV je rekao da ništa ne može komentirati te da sve ide prema planu.

Da je Barišić voljan nadopuniti svoju obranu, već su najavljivali njegovi odvjetnici, no također je u javnost već procurila informacija da je bivši šef Carine spreman podijeliti korisne informacije o načinu financiranja HDZ-a u vrijeme mandata Ive Sanadera.

USKOK je dosad ispitao nekoliko bivših šefova javnih poduzeća, a uhićen je i član uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima, nakon čega je pušten iz pritvora.

Samo dan kasnije, 30. rujna, u Remetinec je ušao Barišić, kojega je Beuk, kako se neslužbeno doznaje, označio kao glavnog krivca u aferi Fimi media. Svjedoci su navodno teretili i bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je s Barišićem bio na sastanku u Vladi, gdje je čelnicima javnih tvrtki sugerirano da posluju s tvrtkom Fimi media.