Hrvatska MILANOVIĆ O TADIĆEVOJ ISPRICI

'Nemoguća je usporedba Paulin Dvora i Vukovara'

Nakon premijerke Jadranke Kosor i vodećih političara u Saboru, kasno poslijepodne na ispriku srbijanskog predsjednika Borisa Tadića reagirao je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović

'Ovo je već samo po sebi poboljšanje hrvatsko-srpskih odnosa koji su imali svojih velikih padova i malo slabijih uspona pa onda opet padova pa onda uspona. Ovo je jedna faza uspona i dolazak Tadića u Hrvatsku mogu samo pozdraviti. Jako mi je drago da je to na inicijativu hrvatskog predsjednika, da je tamo bila hrvatska predsjednica Vlade i da se to konačno događa. Prema tome, to može donijeti samo dobro', prokomentirao je Milanović.

Na pitanje novinara da su se i danas čule zamjerke da Tadić možda nije na isti dan trebao odati počast žrtvama Vukovara i žrtvama Paulin Dvora, Milanović kaže da je kritike očekivao.

'Ja sam rekao da će njega kritizirati u Srbiji zbog toga što je došao u Hrvatsku i da u Hrvatskoj neće svi biti zadovoljni, da će biti prigovora, ali to je samo po sebi jedan čin koji treba pozdraviti. Svakako da je nemoguće usporediti žrtve u Paulin Dvoru koje su ljudske i vječne i velike kao svaka ljudska žrtva i žrtvu Vukovara koja je ogromna. Prema tome, čini mi se da je gospodin Tadić to morao napraviti zbog reakcija srbijanske javnosti jer on je srbijanski predsjednik, a ne hrvatski', zaključio je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još