Hrvatska MINISTAR VUKELIĆ:

Mine otežavaju istragu o padu MIG-ova

Ministar obrane Branko Vukelić izjavio je da se idući mjesec mogu očekivati rezultati istrage pada dvaju MIG-ova 21 tijekom vježbe na vojnom poligonu Slunju 21. rujna te da se nada brzom završetku istrage

'U ovom kratkom vremenu glavni istražitelj uspio je sa svojom ekipom napraviti posao koji traje nekoliko mjeseci, a znate i da je teren na kojem su pali zrakoplovi zahtjevan', rekao je ministar novinarima koji su ga tijekom posjeta Hrvatskome vojnom učilištu Petar Zrinski upitali kada bi mogli biti poznati prvi rezultati istrage pada dvaju MIG-ova.

Vukelić je upozorio na opasnost od mina i dodao da se treba pretražiti dio terena koji je minski sumnjiv, pri čemu treba biti oprezan da se ne bi dogodile nesreće.

'Ali nastavlja se s radom i ja očekujem da će se idućeg mjeseca završiti sve radnje kako bi se s čvrstim argumentima i dokazima moglo reći što je uzrok pada ta dva MIG-a. Ono što sad znamo već je objavljeno, a to je da nemamo dokaza da je bio tehnički kvar', rekao je Vukelić.

Dodao je da treba pričekati da se pregledaju svi dijelovi i obave sva vještačenja da bi povjerenstvo moglo dati svoje mišljenje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još